معرفی PRO TREK WSD-F20 - دومین ساعت هوشمند اندرویدی کاسیو
نمایش خبر
تاریخ : 1395/10/17 نویسنده: آرش افراسیابی | ||
برچسبها : | ساعت هوشمند Smartwatch ، Android Wear 2.0 ، اندروید ور Android Wear ، Casio |
واحد خبر mobile.ir : شرکت کاسیو با سابقه طولانی در ساخت طیف متنوعی از ساعتهای مچی گوناگون و نمونههای پر افتخاری همچون سری Pro Trek که از محبوبیت فراوانی در بین بسیاری از کاربران به خصوص ورزشکاران برخوردار است، سال گذشته در جریان نمایشگاه CES 2016 از اولین ساعت مبتنی بر Android Wear خود با نام Pro-Trek WSD-F10 رونمایی کرد؛ این شرکت امسال نیز در این زمینه فعال بوده و یکی از نخستین هوشمندهای پوشیدنی با سیستمعامل Android Wear 2.0 را تحت عنوان WSD-F20 در نمایشگاه CES 2017 به معرض نمایش عموم گذاشته است. F20 در مقایسه با F10 نهتنها در ظاهر بلکه در عملکرد نیز تغییرات متفاوتی را تجربه کرده و جامعه هدف آن همچنان کاربران فعال و ورزشکاران خواهند بود.
پروسه ساخت ساعتهای هوشمند در سال 2016 با کندی فراوانی همراه بوده و شرکتهای انگشتشماری اقدام به ساخت و ارائه نمونههایی تازهای در این کلاس کردند. این روند نچندان پر سرعت تا جایی ادامه پیدا کرد که طبق گزارش IDC از بازار پوشیدنیها در سه ماهه سوم سال 2016 در حالی که پوشیدنیهای ساده (بدون سیستمعامل) رشد دو رقمی را در این بازار تجربه کردند، میزان رشد در رده اسمارتواچها به زحمت به 3.1 درصد رسید. تاخیرهای گوگل در ارائه آپدیت نهایی Android Wear 2.0 پس از معرفی آن در Google I/O 2016 در بهار سال گذشته یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در این زمینه تلقی میشود.
شرایط برای کاسیو اما با دیگر بازیگران عمده این بازار که تقریبا همگی از رده اسمارتفونها به این سو کشیده شدهاند متفاوت است؛ کاسیو برای سالیان متمادی یکی از نقشآفرینان اصلی دنیای ساعتهای مچی بوده و از جمله سازندگان محبوب در بین کاربران جوان و ورزشکاران به حساب آمده تا جاییکه ساعتهایی نظیر سری جیشاک این برند هنوز نیز در زمره پر فروشترین ساعتهای اسپرت غیر هوشمند قرار دارند. با تکیه بر این سابقه درخشان حداقل در حالت نظری، کاسیو مشکل چندانی از لحاظ بازاریابی و یافتن جایگاه مناسب حتی در رده ساعتهای هوشمند نخواهد داشت و با درصد اطمینان بالایی میتوان از فروش بالای دیوایسهای هوشمند این شرکت سخن گفت. کاسیو با تکیه بر این سابقه و دنبال کردن ایده ساخت ساعت هوشمند برای ماجراجویان، F20 را نیز با عنوان Smart Outdoor Watch یا ساعت هوشمند فضای خارجی معرفی کرده که به روشنی به کارکرد آن برای ورزشکاران و ماجراجویان اشاره دارد.
طراحی ظاهری
یک نکته جالب در مورد کاسیو و تفاوتهای آن با دیگر شرکتهای فعال در این کلاس به طراحی و شکل ظاهری ساعتهای این برند تعلق دارد؛ در حالی که تمامی شرکتهای فعال در زمینه اسمارتواچ در پی کوچکسازی و Slim کردن دیوایسهای خود هستند، این محدودیت برای کاسیو با سابقه طولانی در ساختهای ساعتهای حجیم با مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی وجود نداشته و این شرکت بدون نگرانی از حجم و وزن بالای دیوایسهای خود میتواند ساعتهایی کاملا بزرگ و حجیم (که در نگاه خریداران کاسیو جذابیت بسیار بالاتری از ساعتهای کوچک و باریک دارند) تولید کند. Pro-Trek WSD-F20 که روز گذشته در نمایشگاه CES 2017 رونمایی شد جدیدترین تلاش کاسیو برای فتح بازاریست که این روزها ظاهرا از جذابیت فوقالعادهای برای سازندگان و خریداران برخوردار نیست.
شاید بزرگترین نکته تغییر یافته در طراحی F20 نسبت به F10 سال گذشته به بزرگتر و برجستهتر شدن حاشیه بیرونی ساعت تعلق داشته باشد که آن را ضخیمتر و مقاومتر از گذشته جلوه میدهد. تغییر در رنگآمیزی و تعبیه محافظهای دوگانه برای دکمههای جانبی دیگر نکات قابل ذکر در مورد طراحی جدید F20 به حساب میآیند. سایز دکمهها نیز تغییر پیدا کرده و بدینترتیب میتوان در حین استفاده آنها را در زیر دست تشخیص داد. مقاومت بالا و استحکام بدنه F20 از ظاهر خشن و حرفهای دستگاه به خوبی مشخص است. این ساعت که تا 50 متر زیر آن نیز همچان بدون مشکل به کار خود ادامه میدهد دارای استاندارد نظامی MIL-STD-810G بوده و از آن در اکثر موقعیتهای دشوار آب و هوایی میتوان بهره برد.
صفحهنمایش
استفاده از یک صفحهنمایش دایرهای نهتنها با سلیقه فعلی کاربران ساعتهای هوشمند کاملا سازگار است بلکه در مقایسه با دیگر ساعتهای کاسیو نیز هارمونی مناسبی را ایجاد میکند. این صفحهنمایش البته درست همانند Moto 360 موتورولا با یک نکته منفی یعنی نوار مشکی پایین پنل روبروست و بدینترتیب صفحهنمایش رنگی اصلی یک پنل دایرهای کامل نیست. یک تفاوت بزرگ کاسیو با دیگر سازندگان اسمارتواچ در بخش صفحهنمایش بکارگیری دو لایه LCD در F20 همانند F10 سال گذشته است. لایه رنگی در اینجا همانند دیگر ساعتهای هوشمند اینترفیس اندروید ور را به صورت رنگی به نمایش میگذارد و لایه دوم در حقیقت یک LCD تک رنگ تنها برای نمایش زمان است که علاوه بر خوانایی کامل زیر نور خورشید در مواقع پایین آمدن ذخیره باتری نیز میتواند چندین روز دیگر در خدمت کاربران تنها برای اطلاع از زمان باشد. پوشش ضد رسوب (Anti-fouling) این صفحهنمایش به گفته کاسیو از ماندن اثرات انگشت روی این پنل جلوگیری میکند.
رابط کاربری
چندی پیش جف چانگ (Jeff Chang) مدیر محصول اندروید ور در گوگل در طی مصاحبهای با وبسایت The Verge از حضور دو اسمارتواچ پرچمدار دارای سیستمعامل اندروید ور 2.0 تا سه ماهه اول سال 2017 خبر داده بود. با معرفی WSD-F20 ظاهرا باید افتخار ارائه یکی از این ساعتهای هوشمند را به نام کاسیو ثبت کرد. رابط کاربری تغییر یافته و چندی ویژگی جدید در جهت استقلال هرچه بیشتر ساعت از گوشی هوشمند نکات کلیدی و اصلی Android Wear 2.0 را تشکیل میًدهند. تا به امروز در نسخههای قبلی این سیستمعامل بسیاری از امکانات ساعت تنها توسط گوشی هوشمند Pair شده با دستگاه قابل دسترس بود اما اینک در F20 میتوان به صورت مستقیم به Play Store برای تهیه اپلیکیشنها یا واچفیسهای جدید مراجعه کرد.
به جز نکات نرمافزاری مرتبط با Android Wear 2.0 برخی تغییر اختصاصی در بخش نرمافزاری F20 صورت گرفته که از آن جمله میتوان به بهینهسازی برای ورزشهای ماجراجویانه مختلف از جمله دوچرخهسواری، پاروزنی، کوهنوردی، پیادهروی، اسکی، ماهیگیری و مواردی از این دست اشاره کرد.
سنسورها و ارتباطات
بزرگترین تغییر در بخش ارتباطات F20 افزوده شدن گیرنده کممصرف مسیریابی (با پشتیبانی از GPS آمریکایی، GLONASS روسی و MICHIBIKI QZSS ژاپنی) در این مدل است که یکی از حیاتیترین امکانات قابل ارائه در یک ساعت ماجراجویانه به نظر میرسد و بیش از آنکه حضور آن در F20 جالبتوجه باشد، نبود آن در F10 عجیب به نظر میرسد. F20 برای مشخص کردن موقعیت کاربران به ماهوارههای مسیریابی و نقشههای آنلاین بسنده نکرده و با برخورداری از نقشههای رنگی آفلاین مسیریابی را حتی در نبود سیگنالهای دیتا نیز میسر کرده است.
از جمله ویژگیهای جالب مرتبط با مسیریابی در این مدل قابلیتی تحت عنوان "حافظه مکانی" یا Location Memory است که در طی آن مکان فعلی کاربر با فشردن یک دکمه مشخص شده و میتوان نقشه را نیز برای یک موقعیت یا رویداد خاص برای مراجعه آسان در اینده علامتگذاری کرد. امکان افزودن یادداشت به این مکانهای علامتگذاری شده با مکانیزم تشخیص صدای این اسمارتواچ نیز برای کاربران در نظر گرفته شده است.
ویژگی دیگر، Moment Setter یا تنظیمکننده موقعیت امکاناتی نام دارد که امکاناتی همچون تنظیمکردن نوتیفیکیشنها از قبل، روشن شدن خودکار چراغ بکلایت با تاریک شدن هوا یا نمایش میزان ارتفاع باقی مانده تا رسیدن به قله را فراهم میآورد.
WSD-F20 جدا از مسیریابی ماهوارهای از ارتفاع سنج (فشار سنج)، قطبنمای مغناطیسی و سنسور تشخیص حرکت برخوردار بوده و از بلوتوث و وایفای برای ارتباطات بهره میگیرد. از ارتباطات سیمکارتی در این مدل همچنان خبری نیست و برخلاف برخی نمونههای دیگر نمیتوان از این ساعت به طور کاملا مستقل از اسمارتفون برای تماس استفاده کرد.
باتری
کاسیو به صورت مشخص در مورد باتری این ساعت و میزان دوام آن سخنی به میان نیاورده اما دوام آن را مشابه نسل اول این ساعت دانسته است. F10 به عنوان نسل اول این کلاس در حالت استفاده کامل از تمامی ویژگیها (اصطلاحا full functionality) اندکی بیش از 1 روز دوام داشته و در صورت استفاده کردن از صفحهنمایش تک رنگ LCD میتوانست بیش از یک ماه با یک بار شارژ به فعالیت خود ادامه دهد. پروسه شارژ در F20 درست همانند سال گذشته از طریق پورت پاور مغناطیسی واقع شده در کناره ساعت صورت میگیرد که با وجود برخی مشکلات همچنان راهحل جذابتری نسبت به داکهای اختصاصی شارژ به نظر میرسد.
قیمت – زمان حضور در بازار
ساعتهای Pro Trek کاسیو حتی در حالت عادی نیز نمونههای ارزانقیمتی در بین دیگر ساعتهای مچی همطراز به حساب نمیآیند و بدینترنیب نمیتوان انتظار قیمت پایینی را برای این جدیدترین دستاورد کاسیو داشت. قیمت این مدل که در 21 آوریل 2017 (1 اردیبهشت 96) در دو رنگ نارنجی و مشکی به بازار ارائه میشود ظاهرا در حدود 500 دلار است که عنوان یکی از گرانقیمتترین ساعتهای هوشمند را به خود اختصاص میدهد برای مقایسه نسخههای معمول Apple Watch Series 2 از قیمتی کمتر از 400 دلار برخوردارند. البته ذکر این نکته نیز مهم به نظر میرسد که نسخه قبلی این ساعت نیز در ابتدا با همین قیمت به بازار ارائه شد اما در حال حاضر با افت قیمت مشخص میتوان آن را با قیمتی کمتر از 400 دلار تهیه کرد.
- نگاه ویدئویی به پنج ویژگی مشترک در نسل جدید گوشیهای پرچمدار
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها