درخواست پتنت اپل برای توسعه تکنولوژی شارژ بیسیم
نمایش خبر
تاریخ : 1395/6/27 نویسنده: مسعود بهرامی شرق | ||
برچسبها : | حق اختراع Patent ، مالکیت معنوی Intellectual Property ، اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا USPTO ، شارژر Charger ، وایرلس ، اپل Apple |
واحد خبر mobile.ir : اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا (USPTO) در روز پنجشنبه 8 سپتامبر 2016 (18 شهریور 1395) درخواست پتنتی از شرکت اپل که در سومین فصل از سال 2015 به این اداره تحویل داده شده بود را منتشر کرد. با وجود اینکه موضوع اصلی این پتنت درباره تکنیکهای صیقل دادن و پاک کردن سطوح استوانهای و منحنی در دیوایسهای با بدنه فلزی عنوان شده، اما به گفته وبسایت Patently Apple، در این پتنت به محصول بهخصوصی اشاره میشود که این ابزارهای جدید میتوانند برای پرداخت و صیقل دادن به آن به کار گرفته شوند این محصول یک ایستگاه شارژ القایی بوده و بنابراین این امر تأییدی است بر اینکه اپل قصد دارد وسیلهای برای شارژ بیسیم طراحی کند.
این پتنت همچنین به شیوههایی اشاره دارد که از طریق آنها میتوان فضایی برای یک سیمپیچ شارژ القایی ایجاد کرد. شارژ القایی -- که در اسمارتفونهایی نظیر Galaxy S7 شاهد آن هستیم -- برای انتقال انرژی از طریق میدانهای مغناطیسی، از 2 سیمپیچ استفاده میکند: یک سیمپیچ انتقالدهنده و دیگری دریافتکننده. این همان تکنولوژی است که اپل در این پتنت از آن یاد میکند.
در تصویری که اپل از این پتنت منتشر کرده، شاهد نمایی ایزومتریک (دارای اندازههای یکسان) از محفظهای هستیم که چندین قطعه الکترونیکی را در بر گرفته که این قطعات از وجود یک ایستگاه شارژ القایی حکایت دارند.
این ایستگاه شارژ القایی ممکن است برای تأمین جریان برق (از طریق انتقال انرژی به شیوه القایی) به یک دیوایس الکترونیکی مورد استفاده قرار گیرد. در این صورت، ایستگاه میتواند شامل یک سیمپیچ القایی (یا سیمپیچ انتقالدهنده القایی) باشد که به دور یک هسته فلزی (به عنوان نمونه از جنس آهن) پیچیده شده است. این مجموعه طوری طراحی میشود که قابلیت اتصال به یک سیمپیچ القایی (یا سیمپیچ دریافت کننده القایی) در یک دیوایس الکترونیکی را داشته باشد. زمانی که سیمپیچ انتقالدهنده، جریان الکتریکی را به شکل جریان متناوب دریافت میکند، از طریق هسته فلزی ولتاژی را در سیمپیچ دریافتکننده القا کرده و به این شیوه باتری موجود در دیوایس الکترونیکی را شارژ میکند.
بنا بر اظهارات اپل، ایستگاه شارژ القایی میتواند به یک سطح پشتیبان نیز مجهز باشد که دیوایس الکترونیکی را دریافت کرده و دیوایس از طریق شارژ القایی (بدون هیچگونه اتصال سیمی بین ایستگاه شارژ و دیوایس) شارژ میگردد.
در برخی حالات متصور برای این دستگاه، سطح پشتیبان از مادهای پلیمری، مانند پلاستیک، تشکیل شده است. البته این احتمال نیز وجود دارد که سطح پشتیبان از هر مادهای که جریان الکترومغناطیسی یا امواج RF را از خود عبور داده و اجازه اتصال بین ایستگاه شارژ و دیوایس الکترونیکی را فراهم میکند، نیز ساخته شود.
ممکن است سطح پشتیبان با محفظه دستگاه ترکیب شود تا سیمپیچ القایی که به دور هسته آهنی پیچیده شده است را در بر بگیرد. در چنین حالتی، وقتی که ایستگاه شارژ به شکل القایی با یک دیوایس الکترونیکی اتصال برقرار میکند، سطح پشتیبان اجازه میدهد تا یک جریان الکتریکی از سیمپیچ القایی و هسته فلزی و از میان خودِ سطح پشتیبان در ایستگاه شارژ جاری شده و به سیمپیچ القایی موجود در دیوایس الکترونیکی برسد، که این سیمپیچ وظیفه تأمین جریان الکتریکی به باتری دیوایس الکترونیکی را بر عهده دارد.
سیمپیچهای القایی فوق ممکن است توسط یک گیره مغناطیسی که در ایستگاه شارژ قرار میگیرد، به شیوه مغناطیسی به هم متصل شوند. اما امکان دارد محفظه دستگاه از یک یا چند ماده غیرمغناطیسی تشکیل شود تا اختلالی در اتصال مغناطیسی بین سیمپیچهای القایی ایجاد نکند. به علاوه اینکه، محفظه دستگاه احتمالا در برابر امواج RF نفوذناپذیر بوده و به فرکانسهای رادیویی که در قالب امواج الکترومغناطیسی هستند اجازه عبور نمیدهد.
ممکن است کانکتور از یک درگاه USB تشکیل شده و طوری طراحی شود که به شکل الکتریکی به یک منبع انرژی متصل گردد. این احتمال وجود دارد که منبع انرژی در قالب یک باتری در دیوایسی الکترونیکی نظیر لپتاپ قرار داشته باشد.
درخواست پتنت مذکور به شماره 20160256931 در سهماهه سوم سال 2015 به اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا تسلیم شده بود. با توجه به اینکه این صرفا یک درخواست پتنت است، احتمال ساخت و زمان ورود چنین محصولی به بازار در حال حاضر نا معلوم است.
درست است که درخواست پتنت فوق را نمیتوان به عنوان جالبترین یا هیجانانگیزترین اختراع در زمینه شارژ بیسیم تلقی کرد، اما این امر حداقل نشاندهنده آن است که تیمهای مهندسی اپل همچنان در تلاش برای یافتن راهحلی که بتواند در آینده این تکنولوژی را به بازار بیاورد، مشغول کارند. ناگفته نماند فیل شیلر (Phil Schiller)، معاون ارشد بازاریابی اپل، در سپتامبر سال 2012 با اشاره به اینکه سیستمهای شارژ بیسیم باز هم باید از طریق دوشاخه به پریز دیوار وصل شوند، در کارآمدی این سیستمها ابراز تردید کرده و کابل USB را ابزار مفیدتری خوانده بود. طبق گفته وی «در واقع ایجاد دیوایس دیگری که مجبور باشید آن را به ]پریز[ دیوار بزنید، در اکثر حالات، پیچیدهتر خواهد بود». شاید به همین دلیل باشد که اپل به تکنولوژی شارژ بیسیم محصول شرکت WiTricity متمایل شده است. این تکنولوژی از روش "شارژ مخفی" استفاده میکند، به این شکل که فرستنده میدان مغناطیسی تولیدی را به شکل لرزههای با فرکانس مشخص به دریافتکننده که با همان فرکانس لرزش میکند ارسال کرده و در نتیجه کاربران میتوانند پدهای شارژ خود را نهتنها در نزدیکی فرستنده بلکه هر جا که مایلند در فاصله دورتر قرار دهند.
برخی شایعات حاکی از آن بودند که آیفون 7 علاوه بر ضدآب بودن و نداشتن جک هدفون، به فناوری شارژ بیسیم نیز مجهز خواهد بود. اما با رونمایی از آیفون 7 مشخص شد که تنها 2 مورد از 3 ویژگی فوق در این محصول جدید حاضر بوده و احتمالا اپل تعمدا از به کارگیری تکنولوژی شارژ بیسیم در اسمارتفون جدیدش خودداری کرده تا در دهمین سالگرد تولید آیفون در سال 2017، گوشی بعدی خود -- که احتمالا آیفون 8 نام دارد -- را با فناوری شارژ بیسیم به بازار عرضه کند.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که اپل تکنولوژی شارژ بیسیم را قبلا در اپلواچ به کار گرفته بود، لذا تجهیز آیفون به این فناوری نمیتواند کار دشواری برای اپل باشد. باید دید اپل چه تصمیمی در این زمینه اتخاذ خواهد کرد.
- نگاه ویدئویی به پنج ویژگی مشترک در نسل جدید گوشیهای پرچمدار
- معرفی Redmi A4 5G – پایینرده 100 دلاری با نمایشگر 6.88 اینچی، SD 4s Gen 2 و باتری 5,160mAh
- معرفی ZTE Blade V70 – میانردهای با السیدی +HD و دوربین 108 مگاپیکسلی
- معرفی خانواده ROG Phone 9 – گیمینگ فونهای ایسوس با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 185 هرتزی
- نگاهی به HyperOS 2 به همراه جدول زمانی و فهرست دیوایسهای قابل ارتقاء به این پوسته
- نگاهی به فناوری ISOCELL ALoP – راهکار سامسونگ برای کاهش برآمدگی دوربینهای بخش پشتی گوشی
- شیائومی 14T Pro در نگاه رسانهها – نقاط ضعف و قوت از دید حرفهایها