پیش‌بینی سونی از سال مالی 2016 - کاهش 20 درصدی عرضه اسمارت‌فون

نمایش خبر

تاریخ : 1395/3/12        نویسنده: مسعود بهرامی شرق

واحد خبر mobile.ir : کمپانی سونی در روز سه‌شنبه 24 می 2016 (4 خرداد 1395) پیش‌بینی خود را از سال مالی 2016 این شرکت منتشر نمود. لازم به ذکر است که سال مالی 2016 سونی از ابتدای آوریل 2016 آغاز گشته و در 31 مارچ سال 2017 خاتمه می‌یابد. طبق این پیش‌بینی، در سال مالی پیش رو فروش و درآمد عملیاتی سونی در حدود 7.8 تریلیون ین خواهد بود که در مقایسه با فروش و درآمد این شرکت در سال مالی قبل (8.1 تریلیون ین) حدود 3.8 درصد کمتر می‌شود. سود عملیاتی سونی نیز 300 میلیارد ین تخمین زده شده که در قیاس با سود عملیاتی 294 میلیارد ینی این شرکت در سال مالی گذشته، 2 درصد رشد خواهد نمود. البته اگر درآمد قبل از مالیات بر درآمد را شاخص قرار دهیم، عایدی سونی در پایان سال مالی جاری 270 میلیارد ین برآورد شده که نسبت به 304 میلیارد ینی که شرکت در سال مالی پیش کسب کرده بود، 11.3 درصد افت خواهد نمود. هم‌چنین سود خالص سونی منتسب به سهام‌داران این کمپانی در پایان سال مالی پیش ‌رو 80 میلیارد ین پیش‌بینی شده که در مقایسه با سود خالص سونی در سال مالی گذشته (147.8 میلیارد ین) حاکی از افت 45.9 درصدی خواهد بود.

از تاریخ 28 آوریل 2016، که سونی نتایج سال مالی گذشته (پایان یافته در 31 مارچ 2016) را اعلام نمود، این کمپانی نتوانسته بود نتایج مالی مربوط به سال مالی جاری (که در 31 مارچ 2017 به اتمام می‌رسد) را پیش‌بینی نماید. به گفته سونی این تأخیر یک ‌ماهه در اعلام پیش‌بینی به دلیل زمین‌لرزه‌هایی است که ماه قبل در منطقه کوماموتو رخ داد. به دنبال زمین‌لرزه 14 آوریل (26 فروردین) و زمین‌لرزه‌های بعدی -- که شدیدترین آنها درتاریخ 16 آوریل 7 ریشتر قدرت داشت -- فعالیت مرکز تولید محصولات نیمه‌رسانای سونی واقع در منطقه کوماموتو به حالت تعویق درآمد. گفتنی است این مرکز، محل اصلی تولید سنسورهای تصویری سونی بوده که عمدتا در دوربین‌های دیجیتال، دوربین‌های امنیتی و دیوایس‌های دارای نمایشگرهای کوچک (micro-displays) به کار می‌روند.

Sony technology centers in Nagasaki Kumamoto and Yamagata

3 مرکز تولیدی-تحقیقاتی سونی در ژاپن

طبق پیش‌بینی منتشر شده از سوی سونی، فروش اغلب بخش‌های این شرکت در سال مالی جاری در مقایسه با سال مالی قبل افت می‌کند و تنها بخش‌هایی مانند سونی پیکچرز، بازی و خدمات شبکه‌ای و خدمات مالی هستند که با رشد سالانه در فروش همراه خواهند بود.

پیش‌بینی می‌شود فروش و درآمد عملیاتی سونی در بخش ارتباطات موبایلی در پایان سال مالی جاری به رقم 940 میلیارد ین برسد که این میزان در مقایسه با 1.127 تریلیون ینی که در سال مالی گذشته عاید بخش ارتباطات موبایلی شده بود، از کاهش 16.6 درصدی حکایت خواهد داشت. سونی امیدوار است که تا پایان سال مالی جاری حدود 20 میلیون دستگاه اسمارت‌فون را به بازارهای مختلف عرضه کند. 20 میلیون، رقم قابل قبولی به نظر می‌رسد ولی در مقایسه با 24.9 میلیون اسمارت‌فونی که این شرکت در سال مالی گذشته وارد بازار کرده بود، 20 درصد افت خواهد داشت.

sony Consolidated Results Forecast for the Fiscal Year Ending March 31 2017

به گفته سونی یکی از دلایل این افت سالانه، کاهش فروش اسمارت‌فون‌های میان‌رده است که نشان از تمرکز فزاینده سونی بر تولید گوشی‌های هوشمند دارای ارزش افزوده بالا دارد. علت دیگر این افت را می‌توان به کاهش فروش اسمارت‌فون در مناطقی نسبت داد که سودآوری چندانی برای سونی نداشته و این شرکت در سال مالی قبل (پایان یافته در 31 مارچ 2016) مجبور به اجرای تعدیل نیرو در آن مناطق شده است. سونی پیش‌بینی کرده که تا پایان سال مالی جاری نتایج عملیاتی این بخش به شکل چشم‌گیری نسبت به سال مالی قبل بهبود یافته و سود عملیاتی مشخصی نیز در همین فاصله به دلیل بهبود قابل انتظار در ترکیب محصولات ثبت ‌شود گفتنی است کاهش هزینه‌ها که به میزان زیادی ناشی از مزیت بازنگری استراتژی‌های شرکت و تعدیل هزینه‌های بازسازی حاصل شده است تا حدودی با علل کاهش فروشی که در بالا به آنها اشاره شد خنثی شده است. به گفته سونی انتظار نمی‌رود زمین‌لرزه کوماموتو تأثیرچندانی بر بخش ارتباطات موبایلی بگذارد.

برخلاف بخش ارتباطات موبایلی، بخش بازی‌ها و خدمات شبکه‌ای آینده بهتری را پیش رو داشته و سونی امیدوار است تا پایان سال مالی جاری فروش و درآمد عملیاتی این بخش به 1.68 تریلیون ین بالغ شود که نسبت به سال مالی قبل 8.3 درصد رشد خواهد داشت. به گفته سونی این رشد حاصل افزایش فروش نرم‌افزاری پلی‌استیشن4 (از جمله فروش از طریق شبکه) و همچنین افزایش فروش تعداد دستگاه‌های پلی‌استیشن4 خواهد بود.

sony PlayStation4

به دلیل کاهش چشمگیر فروش دوربین‌های دیجیتال و محصولات مربوط به پخش و استفاده حرفه‌ای، پیش‌بینی می‌شود فروش بخش محصولات و راه‌حل‌های تصویربرداری به شکل چشمگیری افت نماید. بخشی از این افت فروش ناشی از تأخیر در تأمین قطعات از جانب سونی خواهد بود که درنتیجه زمین‌لرزه کوماموتو به بار آمده است. انتظار می‌رود تأثیر منفی زمین‌لرزه روی سود عملیاتی این بخش حدود 45 میلیارد ین باشد.

تأثیر نرخ تبدیل ارز از یک سو و کاهش فروش لوازم صوتی و تصویری خانگی از سوی دیگر موجب شد تا سونی وضعیت خوبی را برای بخش سرگرمی‌های خانگی و صدا پیش‌بینی نکند. طبق برآورد سونی فروش و درآمد عملیاتی این بخش تا پایان سال مالی جاری بالغ بر 1.040 تریلیون ین خواهد بود که اگر این رقم را با فروش این بخش در سال مالی گذشته (1.159 تریلیون ین) مقایسه کنیم، با افت سالانه 10.3 درصدی مواجه می‌شویم.

همانند بخش محصولات و راه‌حل‌های تصویربرداری، بخش دیوایس‌های سونی نیز از تأثیر منفی زمین‌لرزه کوماموتو بی‌نصیب نمانده و به گفته شرکت، خسارت زمین‌لرزه به این بخش حدودا بالغ بر 60 میلیارد ین خواهد شد. ولی با این وجود سونی بر این باور است که فروش این بخش در پایان سال مالی جاری تغییری نخواهد کرد. طبق پیش‌بینی سونی، فروش و درآمد عملیاتی این بخش در پایان سال مالی جاری 960 میلیارد ین خواهد شد که در مقایسه با 963 میلیارد ینی که در سال مالی گذشته عاید این بخش شده بود، تنها 0.3 درصد افت را نشان می‌دهد.

تأثیر نرخ تبدیل ارز در کنار فروش کمتر Recorded Music (نسبت به تعداد عنوان‌های hit فروخته شده در سال مالی گذشته) از جمله عواملی هستند که به پیش‌بینی سونی موجب خواهند شد تا بخش Music افت فروش چشمگیری را در پایان سال مالی جاری شاهد باشد. سونی رقم 550 میلیارد ین را برای فروش و درآمد عملیاتی بخش Music در پایان سال مالی جاری تخمین زده که در قیاس با فروش این بخش در سال مالی گذشته (617.6 میلیارد ین)، حدود 11 درصد کاهش خواهد داشت.

همانطور که در ابتدا نیز گفته شد سونی سال مالی خوبی را برای دو بخش سونی پیکچرز و خدمات مالی پیش‌بینی کرده و امیدوار است فروش و درآمد عملیاتی این دو بخش نسبت به سال مالی گذشته به ترتیب 7.7 و 6.2 درصد رشد داشته باشد. 

منبع : سونی


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا