معرفی اپ استودیو - ابزار جدید مایکروسافت برای تولید برنامه های ویندوز فون بدون نیاز به دانش برنامه نویسی
نمایش خبر
تاریخ : 1392/5/16 | ||
برچسبها : | مایکروسافت Microsoft |
واحد خبر mobile.ir : یکی از عمده ترین نقطه ضعف های اکوسیستم ویندوز فون مایکروسافت در برابر رقبای اصلی خود — اندروید گوگل و iOS اپل — کم بودن تعداد توسعه دهندگان برنامه های این پلتفرم و در نتیجه کم بودن برنامه های ساخته شده برای آن است. حتی کمپانی نوکیا که شریک اصلی تجاری مایکروسافت در عرصه اسمارت فون ها محسوب می شود لب به شکایت از این وضعیت گشوده است و کمبود برنامه های ویندوز فون را مشکلی بر سر راه فروش اسمارت فون فوق العاده ای نظیر لومیا ۱۰۲۰ می داند.
در حال حاضر فروشگاه برنامه های ویندوز فون بیش از ۱۶۰ هزار برنامه را در خود جای داده، در حالی که فروشگاه گوگل پلی اندروید بیش از ۱ میلیون و فروشگاه اپ استور iOS بیش از ۹۰۰ هزار برنامه را میزبانی می کنند. اما کمپانی مایکروسافت نیز دست روی دست نگذاشته و به هر ترتیب در صدد است تا فاصله را با رقبا کاهش دهد — از اعطای جایزه به توسعه دهندگان برتر گرفته تا ساخت ابزارهایی برای تسهیل کار تولید برنامه برای پلتفرم ویندوز فون.
در همین راستا مایکروسافت در روز ۶ آگوست ۲۰۱۳ (۱۵ مرداد ۱۳۹۲) از نسخه بتای ابزار جدید تحت وب خود به نام Windows Phone App Studio رونمایی نمود. این ابزار رایگان امکان ساخت برنامه های ویندوز فون را برای همه افراد — صرف نظر از اینکه کدنویسی بلد باشند یا نه — مهیا می سازد. این مطلب یک شعار نیست بلکه واقعیت دارد.
App Studio بر اساس مجموعه ای غنی از قالب ها (Templates) ساخته شده و کاربری که ایده ای را از برنامه مورد نظر خود در سر می پروراند می تواند پس از ساخت یک اکانت مایکروسافت، با انتخاب قالبی که با برنامه مورد نظرش سازگاری دارد و سفارشی سازی استایل آن قالب و اضافه نمودن محتواهای متنی، تصویری، ویدیویی، فید RSS و توئیتر، اچ تی ام ال و … به آن به سادگی به ساخت برنامه خود بپردازد.
برخی از قالب های اصلی که فعلاً مایکروسافت برای ساخت برنامه ها در نظر گرفته عبارتند از: کمپانی، کاتالوگ، مراسم، منو، بررسی فیلم، خانواده، موسیقی مورد علاقه، سرگرمی، سفر، فروشگاه رسمی، آموزش شخصی، تیم ورزشی و روایت داستان.
در زیر تصاویری از مراحل گوناگون ساخت برنامه توسط ابزار یاد شده را مشاهده می کنید:
تصویر بالا: انتخاب قالب برنامه
تصویر بالا: تنظیم محتوای برنامه
تصویر بالا: تنظیم استایل – انتخاب استایل
تصویر بالا: تنظیم استایل – کاشی ها
تصویر بالا: تنظیم استایل – پس زمینه و ظاهر
تصویر بالا: خلاصه
تصویر بالا: تولید برنامه
تصویر بالا: مرحله نهایی – امکان دریافت کد، دریافت پکیج یا به اشتراک گذاری توسط ایمیل
در نهایت پس از تولید برنامه امکان دریافت کدهای برنامه (در قالب یک فایل زیپ شده مشتمل بر پروژه ویژوال استودیو و فایل های مربوطه) و پکیج آن (در قالب فایل xap برای عرضه در ویندوز فون استور) وجود خواهد داشت.
برای تست برنامه، هر توسعه دهنده ای می تواند یک گوشی را آنلاک و رجیستر نماید و تا ۲ برنامه را بارگذاری کند. توسعه دهندگان ثبت شده دارای اکانت Dev Center امکان آنلاک نمودن تا ۳ گوشی و بارگذاری تا ۱۰ برنامه را خواهند داشت.
البته پس از نهایی شدن برنامه، برای انتشار آن در Windows Phone Store نیاز به اکانت Dev Center مایکروسافت وجود دارد و از زمان انتشار این مطلب تا روز ۲۶ آگوست ۲۰۱۳ (۴ شهریور ۱۳۹۲) ثبت این اکانت با احتساب تخفیف تابستانی ۱۹ دلار هزینه خواهد داشت.
به نظر می رسد ابزار Windows Phone App Studio برای افرادی که می خواهند به سادگی هر چه تمام تر برنامه ای را برای بستر ویندوز فون تولید نمایند — خصوصاً برنامه هایی که صرفاً محتواهای چند رسانه ای را در اختیار کاربر می گذارد — بسیار جذاب باشد. برنامه نویسان حرفه ای هم خواهند توانست برخی از ایده های خود را که با قالب های آماده ابزار جدید مایکروسافت سازگاری دارد به سرعت محک زنند و حتی می توانند پس از خلق نسخه اولیه، با دریافت کد اقدام به تکمیل یا بازنویسی آن در محیط ویژوال استودیو نمایند.
البته حرکت مایکروسافت در جهت جذب افراد عادی به برنامه نویسی حرکت تازه ای نیست. به عنوان مثال ابزاری تحت عنوان App Inventor برای بستر اندروید (که ۳ سال پیش آنرا معرفی کردیم) و ابزاری تحت عنوان App Pie برای بستر iOS وجود دارند که هدف آنها نیز فراهم آوردن امکان تولید برنامه توسط افراد غیر حرفه ای است والبته ناگفته نماند که چندان موفق نبوده اند.
با توجه به آنکه بسیاری از برنامه های کاربردی را می توان با ابزار جدید مایکروسافت خلق نمود، پیش بینی می شود که ابزار جدید تحت وب مایکروسافت بتواند تا حدی به کاستن فاصله تعداد برنامه های بستر ویندوزفون با بسترهای اندروید و iOS کمک نماید، اما بدیهیست که مشکل اساسی فقدان تعدادی از برنامه های معروف و اصلی را در بستر ویندوز فون برطرف نخواهد نمود.
بر اساس گزارش اخیر ActiveNick.net از ۱۰۰ برنامه برتر سه بستر برتر موبایل در حال حاضر تنها ۶۳ برنامه به ویندوز فون منتقل شده و مایکروسافت قطعاً برنامه های دیگری برای برطرف کردن این مشکل در سر دارد.
- معرفی Realme GT7 Pro با بدنه IP69، باتری 6,500mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- گزارش مالی اپل از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – رکورد درآمد، کاهش اجباری سود!
- گزارش مالی سامسونگ از سهماهه سوم 2024 – افت سود 40 درصدی در بخش نیمهرسانا
- گزارش مالی مایکروسافت از سهماهه منتهی به سپتامبر 2024 – کاهش فروش Xbox، درآمدزایی سایر بخشها
- معرفی OnePlus 13 با بدنه IP69، باتری 6,000mAh و پردازنده Snapdragon 8 Elite
- معرفی iQOO 13 با پردازنده Snapdragon 8 Elite، باتری 6,150mAh و عقبگرد در دوربینها!
- گزارش مالی آلفابت از سهماهه سوم 2024 – عملکرد فوقالعاده، افزایش درآمد همه بخشها