معرفی مقرون‌به‌صرفه‌ترین آی‌پد اپل با نمایشگر 10.2 اینچی

نمایش خبر

تاریخ : 1398/6/23        نویسنده: مسعود بهرامی شرق
برچسب‌ها : تبلت Tablet ، آی‌پد او اس iPadOS ، Apple iPad 10.2 ، اپل Apple
واحد خبر mobile.ir : رده تبلت‌های اپل – که با نام iPad شناخته می‌شود – زمانی یکی از پرفروش‌ترین محصولات این شرکت بود، اما ناگهان فروش آی‌پد با افت شدیدی مواجه شد که تا دو سال به طول انجامید. مصرف‌کنندگان ترجیح می‌دهند همان تبلت‌های قدیمی خود را به مدت بیشتری نگه داشته و به جای خرید تبلت جدید، آیفون‌هایی با صفحه بزرگ‌تر و یا دیوایس‌های Mac را خریداری کنند. برای مقابله با این افت فروش، اپل در اواخر سال 2015 آی‌پد پرو را معرفی کرد که از لوازم جانبی مفیدی مثل کی‌بورد اختصاصی و قلم استایلوس بهره می‌برد. اپل در روز سه‌شنبه 10 سپتامبر 2019 (19 شهریور 1398) همزمان با معرفی مدل‌های سه‌گانه آیفون 11، از نسل هفتم آی‌پد نیز رونمایی کرد.

آی‌پد جدید اپل در ابعاد 7.5×174.1×250.6 میلی‌متر طراحی شده و 483 گرم وزن دارد. این آی‌پد جدید در یک نسخه مجهز به ارتباطات سلولی نیز به تولید می‌رسد که وزن این نسخه 10 گرم بیشتر است. برای اولین بار است که بدنه آی‌پد از آلومینیوم 100 درصد بازیافتی ساخته می‌شود. البته به گفته اپل، این امر به هیچ وجه ضعف تلقی نشده و این آلومینیوم از لحاظ استحکام، دوام و زیبایی با آلومینیوم به کار رفته در سایر محصولات اپل تفاوتی ندارد. رنگ‌بندی این محصول عبارت است از نقره‌ای، خاکستری و طلایی.

در ساخت آی‌پد جدید از یک نمایشگر 10.2 اینچی استفاده شده و این بدان معناست که اپل تولید آخرین مدل 9.7 اینچی (سایزی که رده آی‌پد با آن تعریف می‌شد) را کنار گذاشته است. نمایشگر Retina Display این تبلت با تکنولوژی IPS به تولید رسیده و رزولوشن آن 1620×2160 پیکسل است، که تراکم 264 پیکسل در اینچ را به دست می‌دهد. با این حساب، نمایشگر این آی‌پد – با داشتن حدود 3.5 میلیون پیکسل و زاویه دید عریض – برای تجربه واقعیت افزوده، ایده‌آل به نظر می‌رسد.

درجه روشنایی نمایشگر 500 نیت (nit) ذکر شده است. هرچند این رقم با میزان روشنایی 1200 نیت در آیفون‌های جدید قابل مقایسه نیست، اما یادمان باشد که تا چندی پیش، درجه روشنایی 500 نیت به نوت‌بوک‌های رده ‌بالا اختصاص داشت. این نمایشگر از نسل اول Apple Pencil پشتیبانی کرده و با داشتن پوشش چربی‌گریز، اثر انگشت را آشکار نمی‌کند.

قلب پردازش این تبلت با چیپ‌ست A10 Fusion می‌تپد. معماری این تراشه 64 بیتی بوده و کمک‌پردازنده M10 نیز به یاری آن می‌آید. این چیپ‌ست کمی ضعیف‌تر از A10X Fusion است که در نسل دوم iPad Pro به کار گرفته شده بود، اما اپل مدعی شده که آی‌پد جدید به لطف وجود A10 Fusion، از لحاظ مالتی‌تسکینگ و اجرای روان بازی، تا 2 برابر از پرفروش‌ترین PCهای ویندوزی سریع‌تر خواهد بود.

آی‌پد جدید اپل، از منظر فضای ذخیره‌سازی، در دو مدل 32 و 128 گیگابایتی روانه بازار می‌شود. بسته به مدل و تنظیمات، 10 تا 12 گیگابایت از فضای ذخیره‌سازی به سیستم‌عامل و اپلیکیشن‌های از پیش نصب‌شده اختصاص دارد. البته به گفته اپل، کاربر می‌تواند با حذف این اپلیکیشن‌ها، 4 گیگابایت از حافظه اشغال‌شده را آزاد کند.

در دپارتمان دوربین، با مشخصت پایینی مواجهیم. در پشت تبلت، یک دوربین 8 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 را داریم. از جمله امکانات این دوربین می‌توان به فوکوس خودکار، نوردهی از پشت (Backside illumination)، برداشت عکس‌های زنده (Live Photos) و دامنه دینامیکی بالا (HDR) اشاره کرد. اپل با آوردن عبارت Auto Image Stabilization، وجود لرزه‌گیر در این دوربین را تأیید کرده، اما مشخص نیست که این لرزه‌گیر از نوع اپتیکال است یا الکترونیکی. این دوربین می‌تواند با وضوح 1080p HD و با سرعت 30 فریم در ثانیه فیلم‌برداری کند. ضبط ویدئوی اسلوموشن با وضوح 720p و سرعت 120 فریم در ثانیه، ضبط ویدئوی زمان‌گریز (time lapse) و زوم ویدئویی تا 3 برابر نیز از دیگر امکانات این دوربین به شمار می‌روند.

در جلوی این تبلت، یک دوربین 1.2 مگاپیکسلی با گشودگی f/2.2 به چشم می‌خورد. این دوربین – مثل دوربین اصلی – فاقد فلش ال‌ای‌دی بوده و برای گرفتن سلفی، از نور صفحه نمایش استفاده می‌کند (چیزی که اپل آن را Retina Flash می‌نامد). گفتنی‌ست، با استفاده از اپلیکیشن FaceTime می‌توان با هر دیوایس دیگری که این برنامه در آن نصب باشد (از طریق وای-فای یا شبکه سلولی) تماس تصویری یا صوتی برقرار کرد.

این بار هم اپل ظرفیت باتری آی‌پد را اعلام نکرده، ولی توان باتری این دستگاه 32.4 وات ساعت است که با شارژر یا اتصال به کامپیوتر از طریق USB شارژ می‌شود. البته پورت دستگاه طبق معمول Lightning بوده و برای اتصال به کامپیوتر، باید از مبدل Lightning به USB (که به همراه آی‌پد به فروش می‌رسد) استفاده کرد.

دو میکروفون و یک جک هدفون در لبه بالایی و دو اسپیکر استریو در دو طرف پورت Lightning (در لبه پایینی) به چشم می‌خورند. در چانه پایینی تبلت نیز دکمه Home قرار دارد که حسگر اثر انگشت – موسوم به Touch ID – روی آن تعبیه شده است. علاوه بر قفل‌گشایی آی‌پد، امکان پرداخت از طریق اپلیکیشن یا وب به وسیله Touch ID فراهم است.

آی‌پد جدید – در هر دو مدل – از وای-فای و بلوتوث نسخه 4.2 برخوردار است. اما در مدل مجهز به ارتباطات سلولی، با قرار دادن سیم‌کارت (نانو یا eSIM) می‌توان از تمام خدمات نسل چهارم ارتباطات (که در این تبلت از نوع Gigabit LTE است) بهره‌مند شد. به گفته اپل، سرعت اینترنت داده در این تبلت در مقایسه با آی‌پد 9.7 اینچی قبلی، تا 3 برابر بیشتر است. ناگفته نماند، این مدل به GPS نیز مجهز است.

سیستم‌عامل دستگاه iPadOS بوده و دستیار Siri نیز آماده پاسخگویی به کاربر است. لازم به ذکر است iPadOS نام پلتفرمی‌ست که 3 ماه قبل از سوی اپل به طور اختصاصی برای آی‌پد معرفی شد.

برای افزایش هرچه بیشتر بهره‌وری، اپل دو دیوایس جانبی پرکاربرد را نیز برای آی‌پد جدید در نظر گرفته است. صفحه کلیدی موسوم به Smart Keyboard، از طریق کانکتوری که در لبه سمت چپ دستگاه قرار گرفته به آی‌پد وصل شده و نیازی به شارژ ندارد. همانطور که قبلا هم گفته شد، آی‌پد جدید از نسل اول قلم‌های Apple Pencil نیز پشتیبانی می‌کند. البته لازم به ذکر است، هر دوی این دیوایس‌های جانبی به صورت جداگانه به فروش رسیده و کاربر برای خرید کی‌بورد و قلم باید به ترتیب 159 و 99 دلار پول بپردازد.

سفارش اینترنتی آی‌پد جدید اپل از طریق سایت apple.com از 10 سپتامبر (19 شهریور) آغاز شده و این محصول از 30 سپتامبر (8 مهر) رسما در بیش از 25 بازار مختلف در سراسر دنیا عرضه می‌شود.

قیمت آی‌پد جدید در مدل‌ها و پیکربندی‌های مختلف، به این ترتیب است:

- مدل وای-فای، با 32 گیگابایت حافظه داخلی: 329 دلار

- مدل وای-فای، با 128 گیگابایت حافظه داخلی: 429 دلار

- مدل وای-فای+LTE، با 32 گیگابایت حافظه داخلی: 459 دلار

- مدل وای-فای+LTE، با 128 گیگابایت حافظه داخلی: 559 دلار

بد نیست بدانید، مدارس می‌توانند آی‌پد جدید و قلم Apple Pencil را با تخفیف خریداری کنند.

منبع : Apple


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا